Vijf tips voor een professionelere WordPress website

Vijf tips voor een professionelere WordPress website

Heeft u een WordPress website waar u niet helemaal tevreden over bent? Ziet de website er niet zo professioneel uit als u zou willen? Dan kunt u dit heel eenvoudig oplossen. Met een paar kleine aanpassingen ziet uw WordPress website er een stuk professioneler uit. Wij geven u een aantal tips.

  1. Zorg ervoor dat u een professionele domeinnaam registreert

Eigenlijk ligt dit voor de hand, maar met een professionele domeinnaam komt u betrouwbaar over bij uw bezoekers en uw (potentiële) klanten. Om deze reden is het ook beter om gebruik te maken van een self-hosted platform, zoals WordPress. Als u van een hosted platform gebruikmaakt, komt de naam van de hostingpartij in de URL te staan. Dit komt gelijk minder professioneel over.

  1. Kies voor een simpele, bondige bodytekst

U kunt natuurlijk van alles met de bodytekst doen, maar een tekst in een felle kleur, een onleesbaar lettertype of een te langdradige tekst, oogt natuurlijk niet aantrekkelijk. Bezoekers zullen de tekst waarschijnlijk niet lezen en uw website snel verlaten. Als u een professionele WordPress website wilt, is het raadzaam om de bodytekst simpel te houden. Plaats de tekst bij voorkeur op een witte achtergrond, houd de letters zwart en kies voor een goed leesbaar lettertype. Als uw tekst goed leesbaar, simpel en bondig is, hoeven lezers geen moeite te doen om de tekst te lezen. Ze haken dan niet (snel) af.

  1. Gebruik afbeeldingen van hoogwaardige kwaliteit

Niet alleen uw content, maar ook uw afbeeldingen zijn belangrijk. Voorkom dat er  onduidelijke foto’s op uw site staan en verdiep u in de ideale resolutie. Gebruik niet zomaar een afbeelding van het internet. U loopt dan het risico dat u auteursrechten schendt. Gebruik dus liever eigen fotomateriaal. Als dat niet mogelijk is, kunt u stockfoto’s gebruiken of u inschrijven op een site die gratis auteursrechtenvrije foto’s verstrekt.

  1. Upload een Favicon

Een Favicon is een heel klein icoontje dat wordt afgebeeld in de tabbladen van uw browser en in de lijst met favorieten of bladwijzers. Ook al is een Favicon een klein detail, toch zorgt u er hiermee voor dat uw website net wat professioneler oogt.

  1. Maak gebruik van een begrijpelijke permalink

Gebruik voor iedere pagina of ieder bericht een begrijpelijke en duidelijke permalink. Een link die er als volgt uitziet: https://unique-dentity.nl/112233 is onduidelijk. Het zegt bezoekers helemaal niets. Bovendien is het slecht voor uw SEO. Het is veel beter om te kiezen voor een begrijpelijke en duidelijke permalinks, zoals https://unique-identity.nl.nl/een-professionele-wordpress-website. De bezoeker weet dan al direct waar het bericht over gaat.

 

 

Leave A Comment